foto website 1 Mark

Borstvoeding bevat alles wat je baby nodig heeft. Het zit vol voedingsstoffen en beschermt tegen allerlei infecties en allergieën.  Op latere leeftijd verkleint het de kans op overgewicht, suikerziekte en hoge bloeddruk. Borstvoeding is altijd gratis, op de juiste temperatuur en kan een genietmomentje van jullie samen zijn.

Ook voor jou als moeder heeft het veel voordelen. Borstvoeding zorgt ervoor dat de baarmoeder samentrekt en na de bevalling weer snel kleiner wordt. Hierdoor blijft het bloedverlies beperkt. Langdurig voeden verlaagt de kans op borst- en baarmoederhalskanker.

Maar borstvoeding gaat niet altijd vanzelf. Soms heeft het in het begin extra tijd en aandacht nodig. Met name in de eerste week loopt het niet altijd even soepel en gemakkelijk. Samen met de kraamverzorgster nemen wij alle tijd en moeite om daarbij behulpzaam te zijn. Als er problemen zijn kunnen wij een lactatiekundige inschakelen. Zij is expert op het gebied van borstvoeding. De meeste zorgverzekeraars vergoeden een lactatiekundig consult vanuit het basispakket.

Wij organiseren in samenwerking met Kraamzorg Family voorlichtingsavonden over borstvoeding. Kijk bij “voorlichtingsavonden” voor de data en schrijf je in.