Bij onze praktijk kun je ook in bad bevallen. Je kunt een bad huren als je thuis wilt bevallen en in het ziekenhuis is er een bad aanwezig.

In bad kan je makkelijk verschillende houdingen aannemen, omdat je geen zwaartekracht voelt. Daarnaast heeft het water een ontspannende en pijnstillende werking. Het beste moment om in het water te gaan, is bij ongeveer 5 centimeter ontsluiting. Op dat moment worden de weeën sterker en is de pijnstillende werking van het water het grootst. Bij de geboorte van de baby moet het water rond de 37 graden zijn. Belangrijk is om naast het bad ook een badthermometer aan te schaffen, zodat we de temperatuur van het water in de gaten kunnen houden. Extra benodigdheden zoals een schepnetje, waterpomp en thermometer worden vaak al meegeleverd door het verhuurbedrijf.   Wij willen graag dat er in de buurt van het bad ook een bed of matras aanwezig is. Als het nodig is, kun je hier direct op gaan liggen. Wij geven schriftelijke informatie mee, zodat je kan inlezen hoe een badbevalling precies gaat.

Bevalbad kopen of huren

Een eigen bad is meestal geschikt om in te bevallen. Wij kunnen tijdens de zwangerschap komen kijken of het eigen bad geschikt is. Mocht dit niet het geval zijn, dan kan je een speciaal bevalbad huren of kopen. In een bevalbad heb je meer ruimte. Tevens kan je om een bevalbad heen lopen. Wij hebben folders waar je een bad kan huren of kopen. Je kan ook kijken op de website www.bevalbaden.nl